Urmareste-ne prin:

RSS

Oferta ALILA Valentines Day

Dragostea este un sentiment complex, manifestat printr-o afecțiune puternică față de partener. Indiferent de modul în care o experimentează fiecare, iubirea se exprimă în moduri diferite și se concretizează în comportamente ce diferă de la cuplu la cuplu. Luna februarie este luna iubirii – perioada în care cei îndrăgostiți își mărturiesc dragostea.

Iată o scurtă sinteză a semnificației zilei de 14 februarie la nivel internațional

Ziua îl comemorează pe Sf. Dwynwen, sfântul patron al îndrăgostiților galezi. În Franța, o țară tradițional catolică, Valentine’s Day este cunoscută simplu drept Sfântul Valentine și este sărbătorită ca în restul țărilor occidentale. În Danemarca și Norvegia 14 februarie este cunoscută ca „Valentine’s Day”. Nu este sărbătorită pe o scară largă, dar mulți oameni își fac timp pentru a petrece într-un mod romantic cu partenerul de viață sau trimit o felicitare unei iubiri secrete.

În Suedia este numită ziua tuturor inimilor. Nu este o sărbătoare oficială. În Slovenia un proverb spune că Sfântul Valentin aduce cheile rădăcinilor, așa că pe 14 februarie plantele și florile încep să crească. Ziua îndrăgostiților a fost sărbatorită ca ziua în care încep lucrările în vii și pe câmpuri. Este de asemenea spus ca păsările se căsătoresc în această zi. Cu siguranță, numai de curând este sărbătorită ca Ziua iubirii. Ziua iubirii este tradițional 12 martie, ziua Sf. Gregor.

În România, sărbătoarea tradițională pentru iubiți este Dragobete care este sărbătorită pe 24 februarie. Numele vine de la un personaj din folclorul românesc care se presupune că ar fi fiul Babei Dochia. Etimologic, o parte din numele de Dragobete poate fi găsit și în cuvântul romanesc dragoste. România a început să sărbătorească și Valentine’s Day, deși deja avea prin Dragobete o sărbătoare tradițională.

Sărbătorește dragostea voastră într-un cadru unic, la ALILA!
Momentele frumoase merită trăite din plin alături de persoana iubită! Te așteptăm cu drag la ALILA, pe 14 februarie, pentru a celebra dragostea voastră! O cină romantică este întotdeauna o idee bună pentru a-i arăta cât de mult o iubești.
De Valentine’s Day, ți-am pregătit la ALILA o atmosferă specială.

Mai multe detalii găsești pe www.pizzeriaalila.ro!
Nu uita să faci rezervări acum!

Da LIKE si urmareste Iasi Live pe Facebook.

Comentarii

© 2017 Iaşi Live – Ghidul tău online pentru timp liber